14-01-2023, Als eerste willen wij iedereen een goed, gezond en krachtig 2023 toewensen!....

Als eerste willen wij iedereen een goed, gezond en krachtig 2023 toewensen!

Vrijwel direct na het seizoen zijn we begonnen met het demonteren van Forza Fiat, er staan veel veranderingen op het programma. Na het literen van de motor en keuren van de koppeling door de technische commissie NTTO konden we door.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om 2022 met een nieuwe motor te rijden echter door de onzeker corona periode hebben we dit uitgesteld naar 2023.
Gelukkig heeft de ervaren motor het seizoen volgehouden en perfect afgemaakt.
De motor is al weer 6 seizoen gebruikt en heeft nagenoeg geen schade gehad. In deze seizoenen zijn 4 kampioenschappen en één Nk binnengehaald dus geen schuld meer.
Onze nieuwe motor zal worden voorzien van een dekplaat, dwz een stalen plaat tussen de kop en blok. Hiermee willen we de motor rondom de cilinderbussen sterker maken zodat de koelvloeistof ook beter binnen kunnen houden, en de pk's beter doorstromen naar de krukas. Een nieuwe motor bouwen is sneller gezegd dan gedaan omdat we nou niet bepaald met een standaard motor rijden.
Het lagerwerk is vorig jaar onderhanden genomen met verzwaarde lagerkappen, lijnboren van nokkenas, afdicht groeven. Ook zijn er nieuwe drijfstangen gemaakt ivm de verhoogde motor.
Ook de cilinderbussen zuigers en vrijwel alle andere motor onderdelen zullen vernieuwd worden.

We gaan ook wat aanpassingen doen aan de koppeling omdat we hierover nog niet tevreden zijn.

Nog een grote verandering is een nieuwe intercooler. Al jaren lopen we rond met het idee dat het beter kan, maar nu gaat het er echt van komen.
De intercooler is ondertussen 13 jaar oud en is eigenlijk van origine een lucht - lucht intercooler welke is omgebouwd naar een natte intercooler.
Er is ons aangeboden om de hele intercooler op tekening te zetten zodat we straks een bouwpakket aangeleverd krijgen. Arjan super bedankt voor je vele uren van het tekenwerk!!
Ook heeft een specialist zich aangemeld om de intercooler te lassen omdat aluminium lassen toch een vak apart is. Wij verheugen er ons nu al op.

Een andere intercooler houd ook in dat er nieuwe pijpwerk gemaakt moet worden van turbo en inlaatspruitstuk. Omdat we onze oude schoenen nooit weggooien voordat we nieuwe hebben gaan ook nieuwe spruitstukken maken om alles weer netjes te maken.

We zijn ook nog aan het onderzoeken of we nog wat hoger in snelheid kunnen omdat we nu niet meer kunnen opschakelen.

Al met al heel veel te doen, maar we hebben nog even. Het doel is Koningsdag klaar, maar als het even kan nog testen in Kamperveen.
We hebben echt zin in seizoen 2023 omdat het leuk is om wat nieuws te proberen.

We houden jullie op de hoogte!