10 december, Het seizoen is al weer een tijdje voorbij.

Het Sezoen is al weer een tijdje voorbij, we hebben iets rustiger aan gedaan met de trekker en ook met de website.
Dit gaan we vanaf nu weer oppakken en laten weer van ons horen.

We hebben na Stroe nog enkele malen aangehaakt. Daarbij was één van de hoogtepunten de wedstrijd in Lochem. Na 4 jaar afwezigheid van de de 3.4 ton supersport waren we daar weer van de partij.
Als bijschrijver konden we toch nog lekker meekomen. In een finale met 5 trekkers kwamen op de tweede plek! Super, wat ook leuk was dat het 3 Fiat's waren die het podium bezetten.

Ook in Tonden hebben we aangehaakt. Dat liep niet helemaal voorspoedig......De brandstof pomp begaf het waardoor de motor het met 3 cilinders moest doen, dat is toch echt te weinig waardoor we derde werden.

De week erop was de pomp al weer klaar en gingen we testen in Staphorst tussen de 6 cilinders in voor de Bikkelcup. De trekker was er met een gerepareerde pomp niet slechter op geworden, er werden twee heerlijke run's weggezet, wat een opnieuw een mooie tweede plek opleverde, een beetje bikkel dus. Dit soort run's maakt het zooooowwww lekker, vanaf 60 meter in de lucht hangen aan de sleepwagen, super!!

Twee weken daarna opnieuw naar Staphorst maar de voor de titel Nederlands Kampioen. We hadden ons hier al voor geplaatst in 2016. Toch benieuwd waar we staan als de beste trekkers van Nederland hun beste beentje voor zetten.
De baan was door het slechte weer van de week ervoor niet al te best. De trekkers voor ons hadden best problemen om goed weg te komen met de sleepwagen. Ook bij ons ging het niet helemaal lekker, de snelheid kwam er niet in en er was teveel onrust in de run. Toch plaatsten we ons als 4e voor de finale. In de finale kwam er toch een verassing om de hoek. Richard Sprenkels was er weer bij ondanks de vele turbo problemen, zijn eerste run was maar net genoeg voor plaatsing in de finale, maar in de finale liet hij zien wat hij echt kon. Met een fantastische run zette veruit de beste afstand neer. Wij hadden ook een betere finale maar ook toen kwam de snelheid er niet echt in. Maar het leverde toch opnieuw een mooie tweede plaats op. Toch niet verkeerd als je de nr.1, 2 en 3 van de competitie achter je laat !
Richard Sprenkele en Red Pearl ook gefeliciteerd met de prijzen!

De competitie 3,4 ton werd dit jaar gewonnen door de Belarus van Henri Tuenter, met de Fiat van Gebr. de Beer op de tweede plek, en Red Pearl Valtra op de derde plek. Ook deze teams gefeliciteerd.

Wat nu?
De trekker staat momenteel onder een dikke laag stof, we zijn nog lekker aan het hobbyen bij huis aan andere dingen dan de trekker. We hebben ons opgegeven voor Zwolle en gaan de trekker zo laten tot Zwolle om daar ons beste beentje voor te zetten.
Maar eerst zullen we op de openingsbeurs van de nieuwe hal van H Witteveen mechanisatie staan. We staan in de hoek bij de Mitas afdeling. Zin in !!
http://www.lmb-witteveen.nl/artikel/openingsshow/

Na de wedstrijd in Zwolle zullen we de trekker flink aanpakken om weer gereed te zijn voor het nieuwe seizoen in de promo 3.4 ton Supersport. Er zijn wat aanpassingen aan het veiligheids regelement, er moet een deken of bellhousing om de koppeling, wij gaan voor de deken.Ook de motor bak en achterbrug zullen na twee seizoenen open gaan voor controle.
Tevens staan er wat veranderingen op stapel waar we niks over kunnen zeggen. Dit is ook weer afhankelijk van de Sponsering voor 2018, De eerste hebben al weer ruimhartig toegezegd om ons te ondersteunen.

Tot ziens in Zwolle!