Jaaroverzicht 2010 Forza Fiat ....

Jaaroverzicht 2010 Forza Fiat

Het jaar 2010 begon voor ons in Januari hartstikke mooi met een interview in het tractorpulling magazine, we zijn best trots op het oranje gekleurde interview.
Ook hebben we dit jaar vele malen in diverse kranten gestaan met een foto, voor de wedstrijd van Tonden stonden we zelfs op de reclame poster.

Het trek seizoen breekt zoals altijd los in Nijkerk, we hebben hier voor het eerst een paar normale runs kunnen weg zetten, met de 2e plek en een intense indoor beleving rijker gingen we tevreden naar huis.
Met een nieuwe koppeling en branstofpomp met 14 mm plunjers ging Martin het proberen in Wekerom, meteen ook nog de eerste plek, voor ons een droomstart.
Tussendoor nog even een versnellingsbak schade gerepareerd.
Daarna Stroe, Erichem, Lopik en Hogeveen de tweede plek, even het Joop Zoetemelk gevoel, dit was daarna drastisch over, een diskwalificatie in Staphorst door het raken van de lijn betekende een 4e plek.
Martin en Gert Boonzaayer van het gelijknamige spuit en straalbedrijf breiden hun sponsoring aan Forza fiat uit.
Om van de tweede plek af te komen zijn we gaan sleutelen en dachten dat er nog winst te halen viel door andere zuigers met nieuwe inzichten te plaatsen, dat viel tegen waardoor de trekker eigenlijk niet meer op top niveau heeft kunnen presteren, in made was het helemaal drama met een 5e plek. Hierna op lokale wedstrijden in Hagestein, Terwolde Lunteren en klarenbeek, nog testen uitgevoerd met andere zuigers maar het werden geen verbeteringen,
Hierna in Putten nog wel weer een opleving maar nog niet de oude Forza, daarom zijn de oude zuigers er toch weer in gegaan.
In Harskamp tweede maar wel met een beschadigd turbo uitlaatwiel, ook Alphen en Lochem zijn niet soepel verlopen door turbo problemen. Ondertussen waren we wel van de eerste plek in de competitie af, Bartje had de leiding overgenomen.

Om van deze problemen af te zijn werd er een nieuwe turbo gekocht/gesponsord door Cees effect reclame, hierna kregen we weer het gevoel dat het goed zat met Forza, de eerste plek in Meerkerk werd dan ook weer behaald, ook de achterstand in de competitie werd daardoor verkleind tot 1 punt.
In Tzum moest de beslissing vallen, gelukkig liep alles perfect en werden we 1e, kippevel krijgen we er nog van als we er aan terug denken, toch best veel gesleuteld in dit seizoen, alles heeft ook niet altijd meegezeten en toch kampioen, dat voelt geweldig!

Helaas viel Tonden in het water, ook het NK in Bakel ging niet lekker, ondanks een mooie eerste run viel het vermogen te snel weg in de finale waardoor we 5e werden.
Jammer maar het grootste doel was al bereikt.

9 October is het kampioenschap met een groot feest gevierd, je weet tenslotte nooit of het weer gaat lukken, dus genieten als het kan, het kan ook zijn zoals Henkie Donk met een dikke grijns zei toen hij weg liep, “zo dat was ook meteen de laatste keer hier”.

Hieronder de eindstand van 2010,

uitslag 2010


En dan 2011, wat gaan we doen?
Nou we gaan verbouwen, en nog is verbouwen. Op dit moment staat de Forza nog in de schuur zoals hij na Bakel is thuis gekomen, echter zal dit binnenkort veranderen.
We gaan natuurlijk meedoen aan het 3,4 ton supersport verhaal, de eerste spullen zijn ook al wel binnen maar het echte teken en denkwerk moet nog beginnen. Een rolkooi en frame langs de trekker zullen veel tijd kosten maar ook andere spruitstukken en intercooler zullen de nodige tijd vergen. De remmen zullen ook veranderen en de motor zal op de nodige plekken verstevigd moeten worden om het verwachte 30% hogere vermogen en koppel te kunnen verwerken zonder schade. Ons motto is en blijft “we doen het goed of we doen het niet”, we zullen dan waarschijnlijk ook nog niet in Nijkerk zijn, maar we gaan wel proberen op tijd klaar te zijn voor de competitie, de factoren vrije tijd en geld  zullen hierin dan wel een belangrijke rol spelen.

We bedanken hierbij opnieuw onze families,  fans en sponsoren voor de steun in 2010 en tot ziens in 2011!!


Groeten Rudi, Martin en Evert Jan