Op 25 September was onze vijfde en laatste competitie wedstrijd....
Op 25 September was onze vijfde en laatste competitie wedstrijd.
We stonden best wat los van nr. 2 echter mochten er geen gekke dingen gebeuren. Een 7e plek zou voldoende zijn mocht nr. 2 winnen.
In Langedijk was het eindelijk weer een wedstrijd met volledig publiek, heerlijk om weer mee te maken!
Onderweg naar de wedstrijd,  via het bevriende Fiat team Orange Adventure, en samen opgereden naar de wedstrijd.
Hoewel de wedstrijd locatie en alles er om heen top was, was de baan toch een groot vraagteken, hij is voor iedereen hetzelfde maar een bepaalde kwaliteit moet er toch inzitten om een show neer te kunnen zetten. Dit was helaas niet het geval. Al snel werd duidelijk dat er nauwelijks grip was te vinden dus enkel spinnende tractoren van begin tot eind. Met een 7e startplaats hadden we nog even tijd om er op in te spelen maar dat mocht niet baten.
Op het moment dat wij van start moesten was de nr.2 van de competitie al geweest en stond al op de 4e plek, dus we waren virtueel kampioen en toen de haak van de sleepwagen  in de trekhaak viel waren we kampioen!! Niemand die dit door had maar dat maakt niet uit. De run zelf was niet best. Op zich een mooie start en er kwam ook wel wat snelheid in, maar na 40 meter was de grip weg en begon de trekker te stuiteren en was het over, een 9e plek was het resultaat.
Niet best maar het draait om het kampioenschap!!
 
Kampioen 2021!
 
 uitslag 2021
 
 
Toch waren we niet helemaal happy met de trekker, het vermogen was niet weg, maar ook niet top, dus op onderzoek uit.
We hebben wel wat dingen gevonden die beter konden waaronder de turbo, dus daar reparaties op uitgevoerd.
Er was een mogelijkheid om nog bij te schrijven in Boerdonk bij de 3.6 ton supersport, daar hebben we mooi gebruik van gemaakt.
In een klasse met internationale met ongeveer 30 deelnemers uit Denemarken, Duitsland en Zwitserland, en miezer regen...... mochten we als 1 van de laatsten aanhaken. Totaal niet onverdienstelijk tussen de dikke 6 cilinders zijn we als 9e geëindigd. Helemaal top, en het vermogen lijkt weer terug.
In Oosterwolde was nog een besloten test wedstrijd georganiseerd door Bart V Engelen. Om nog even wat afstellingen te testen en de motor op scherp te krijgen voor het NK heeft Jari Hendriks daar zijn 2e en 3e run gemaakt. En inderdaad de hij stond op scherp!!
 
6 November was het NK in Assen. Een indoor wedstrijd waar je dus niet afhankelijk bent van het weer! 
Met 9 andere trekkers gingen kijken wie de NK titel mocht ontvangen. Helaas hebben wij deze titel nog nooit eerder mogen ontvangen, al wel 5 keer "first loser" of schade maar nog nooit goed genoeg gepresteerd op de dag zelf.
Tot deze dag!! Na een mooie kwalificatie run in een hoge versnelling de verste afstand weggezet. Echter moet het gebeuren in de finale, en dat is gelukt! 
Een versnelling lager paste beter bij de baan en kwam er mooi snelheid in de combinatie, met een bijbehorende mooie balans zetten we als eerste een afstand neer waar niemand meer aan kwam! Eindelijk ook deze prijs gewonnen, en dat geeft een heeelijk gevoel!!

 uitslag 2021 2
 
 
Assen wat was je mooi! geweldige baan, perfecte sleepwagen met afstelling, ouderwets goed commentaar en een geweldige sfeer en ambiance!
Organisatie bedankt!
 
Al met al een prachtig seizoen, de competitie gewonnen en het NK, dus de dubbel is binnen! top!!!
 
Binnenkort gaan we snel aan de gang met de winterplannen, want er staat genoeg op het lijstje!
Tot ziens!