22 Augustus. Nederlands competitie kampioen!!!!

Er hebben zich mooie dingen afgespeeld. Zoals vermeld in de vorige update hadden we elk weekend een wedstrijd. Het begon met Harskamp. Jeroen zette een dikke full pull neer, maar vlak voor de finale bleek dat de krukaspoelie was losgekomen, 4 bouten waren afgeknapt.
Omdat een andere deelnemer ook geen finale kon rijden werden de punten voor de derde en vierde plek verdeeld. De winst ging naar de nummer twee van de competitie die ons toch naderde in het klassement. Dat mocht geen trend worden!
Na Harskamp is de poelie met 12 bouten vast gezet, dat zal hem leren!!

2 Augustus togen we naar Lochem, zoals vaker dit jaar wisselvallig weer, maar een droge wedstrijd, al met al was de baan trickie, een klef bovenlaagje maar daaronder een keiharde laag. De Forza beet zich er in vast een sleurde de sleepwagen het verst. Daarmee waren de verspeelde punten van Harskamp weer terug verdiend. We waren zeer blij met deze overwinning, Lochem is toch een beetje heilige pulling grond.

9 Augustus was Oudenbosch aan de beurt. Met nog 3 wedstrijden te gaan en 20 punten voorsprong was het zaak om geen gekke dingen te doen en de nodige punten binnen halen zonder schade. De proeftrek was voor ons, de baan bood meer grip als gedacht maar het werd toch een vlotte full pull, en de wagen bleef staan. Tijdens de klasse knapte de baan zienderogen op en regende het full pull's, tien om precies te zijn. We beten de spits af in de finale en met een mooie run stond er ruim 107 meter op de borden.
Dat de baan veel grip bood kwamen veel trekkers achter, er waren een aantal schade's en problemen met het wegkrijgen van de sleepwagen. Daardoor stond er een ongebruikelijk podium maar dat is mooi! Vooral omdat wij opnieuw op het hoogste plekje stonden.
Omdat de nr.2 van de comptitie een vervelende schade aan de versnellingsbak had, verspeelden ze punten op ons. Met nog twee wedstrijden te gaan was twee keer aanhaken genoeg voor de titel. Stilletjes hebben we hier als team van genoten want het was natuurlijk nog niet helemaal gedaan.

17 Augustus moest het gebeuren in Hoogblokland. Hier werd ook een professionele full farmstock wedstrijd neergezet met alles erop en eraan. Maar ook het weer zat alles op en aan, Zon, wind maar vooral veel regen....
Met een kleine vertraging kon de wedstrijd beginnen, wij moesten al vroeg op de wedstrijd en dat was dit keer maar goed ook, na onze klasse heeft het een behoorlijk tijd geregend en de banen hadden daar ook onder geleden.
Dan het verloop. Met toch wat spanning werd een mooie voorzichtige eerste run neergezet, het was voor ons belangrijk om geen gekke dingen te doen want er zaten nogal wat fans en sponsoren op de tribune. Ondanks de beheerste run kwam er een full pull op het bord te staan, dit betekende minimaal een 4e plek, en hiermee waren we definitief kampioen. Blijdschap en wat emotie kwamen tot uiting. Harm Witteveen deze is voor jou!!
Maar we wilden meer, dus in de finale toch wat meer gegokt en anders gereden wat opnieuw een eerste plek opleverde.
Hiermee waren we extra blij, we hebben nu 6 van de 12 wedstrijden gewonnen. Met nog 1 wedstrijd te gaan staan we 35.5 punten los!
Na de klasse verzamelden de fans en sponsoren zich bij de trekker. Onder de Mitas en Beta tent werden diverse biertjes open getrokken. Wat verloopt het seizoen zich tot dusverre goed.
Ondertussen verzamelden zich de pulling collega's zich ook bij ons onder de tent want het was er droog en toch nat van Heineken.
Het grootste compliment wat we kregen was onze grote voorraad koud bier............we hadden op andere complimenten gehoopt maar we vatten het positief op.

We hebben dit seizoen nog 3 wedstrijden te gaan, als eerste Tonden, hier gaan we net als in de competitie ons uiterste best doen want we houden van die wedstrijd!
Op 14 September wordt het NK in Wekerom nog verreden, en op 28 September gaat Jeroen de laatste punten ophalen uit Halsteren.

Graag tot ziens op één van de wedstrijden!