3 December. Het seizoen is al weer een poosje ...

3 December. Het seizoen is al weer een poosje teneinde. We hadden nog een paar wedstrijden te gaan na de laatste update. Eén daarvan is Tonden, er zijn geen punten te behalen maar we gaan altijd maximaal. In onze eigen 3.4 ton klasse stond er een mooi gevarieerd deelnemersveld, sleppers en Ntto door elkaar heen. Jeroen zette twee mooie run's neer. Uiteindelijk werden we eerste, hier waren we mooi blij mee!
Hierop volgde de 3.6 ton SS, we vinden het altijd mooi om te zien waar we staan tussen de dikke 6 cilinders. Ook dit pakte best goed uit, we werden 4e op een paar centimeter van nr. 3. Dus dik tevreden. Tijdens de 3e en 4e run kwam er wel erg veel rook onder de motorkap vandaan, dit kwam van een ernstig gescheurd uitlaat spruitstuk, dit heeft de nodige pk's gekost.....

Een paar weken later stond het Nk in Tzum op het programma. Ook hier wouden we goed voor de dag komen. Door een uitdagende baan was het moeilijk inschatten, veel runs van concullega's waren onrustig en de onze ook. Gelukkig kreeg de Forza bij de 90 meter alsnog goed grip en sleurde de wagen ver genoeg voor een finale plek. In de finale ging het behoorlijk mis, bij 60 meter maakte de Forza een bokke sprong en verloor daarbij zoveel grip dat een goede klassering niet mogelijk was. Uiteindelijk zijn we 4e geworden.

We hebben dit seizoen wel wat huiswerk gekregen. Ondanks de het kampioenschap in de promo en diverse andere overwinningen op verschillende wedstrijden zijn we tot de conclusie gekomen dat er toch wat dingen aandacht verdienen.
In de eerste plaats zullen we wat moeten doen aan de matige balans die ons regelmatig plaagt. Ook willen we wat doen aan de koppeling, deze willen we toch wat soepeler laten ingrijpen. Vol lof zijn we over onze banden, echter gaan we de nok nog iets verlagen om de band nog beter te maken. Vermogen hebben we nooit genoeg dus daar hebben we ook plannen genoeg voor. We willen ook graag betrouwbaar zijn, daarom gaat de hele trekker uitelkaar om alles tegen het licht te houden en eventuele mankementen op te sporen en verhelpen.

Op dit moment zijn de de plannen aan het uitwerken en de eerste onderdelen zijn al weer klaar.
we hebben ons opgegeven voor Zwolle maar deelname hangt nog af van diverse zaken, maar we gaan ons best doen.

Graag tot in 2019 waar we ons weer met de toppers uit de Top competitie gaan meten.