Jaar overzicht 2013 ...

Jaar overzicht 2013

Nadat er in 2012 matig gepresteerd werd, moest er iets gebeuren aan de Forza wat ons verder omhoog zou brengen. Volgens ons is de basis goed, maar moet daar meer uit te halen zijn.

Daarom werd er na top overleg met sponsoren, een andere brandstofpomp gekocht, hopende dat dit de gehoopte verbetering zou geven. Niet alleen de pomp maar ook de complete diesel aanvoer werd vergroot en vervangen zodat we zeker wisten dat het daar niet meer aan kon liggen.

Ook de intercooler had ons een beetje in de steek gelaten in 2012, teveel lekkages om lekker druk te houden,  ook dit werd grondig aangepakt.

Na de eerste test wedstrijd in Kamperveen waren we dol enthousiast over het vermogen van de trekker, minder over de versnellingsbak, deze kon het hogere vermogen niet meer aan. Na een aantal wedstrijden te hebben doorgeklungeld, hebben we besloten om door Koebrugge metaal bewerking nieuwe toolox tandwielen te laten maken, daarna waren we van deze problemen verlost.

Halverwege het seizoen hield de koppeling er mee op, nadat deze grondig gereviseerd is en eindelijk voorzien van goede onderdelen bleek deze te werken als nooit tevoren, ook na het seizoen is hij ogenschijnlijk ongeschonden uit de strijd gekomen.

Aanvankelijk reden we vlak achter de top, 4e  en 5e plekken, tot de wedstrijd in Stroe waar we piekten met een mooie 2e plek.

Op deze 5e plek bleven we hangen gedurende het seizoen, veel wedstrijden zijn gebruikt om verschillende afstellingen te proberen, maar wat we ook probeerden, de afstelling zoals we begonnen waren, bleek de beste te zijn.

Diepte punten hadden we in Staphorst en Speuld, verkeerde versnelling in Staphorst en wat er in Speuld aan de hand was weten we tot op de dag van vandaag nog niet zeker.

Hoogte punten hadden we ook op de lokale wedstrijden, zowel Terwolde, Klarenbeek, Laren als Tonden werden gewonnen. Hier gaven we mooie visite kaartjes af voor de sponsoren, vooral Tonden was een avond om nooit te vergeten, 1e in de 3.5 ton en bij de 6 cilinders tot 3.6 ton nog een tweede ook! Super!

Aan het eind van het seizoen hebben we ook een einde gemaakt aan de banden soap, na het geprobeerd te hebben met verschillende double cut banden, hebben we toch besloten om van dit principe af te stappen, we krijgen of het vermogen niet op de baan, of we gaan te hard en komen dan niet goed weg bij de start, de oude Bevri banden hebben ons aan het eind van het seizoen toch nog wat prijzen gebracht.

Hoogte punten in de Ntto competitie waren zoals gemeld Stroe met een 2e plek , en verder nog Meerkerk, Alphen en Bakel met een mooie 3e plaats, met deze resultaten eindigden we op een 5e plaats maar evenveel punten als nummer 4.

Een mooie afsluiting van het seizoen was het NK in Harskamp, hier wisten we een mooie tweede plek te bemachtigen en daarmee is het seizoen met een goed gevoel afgesloten.
uitslag

uitslag


Dan 2014, wat gaan we doen?

Ja dat is de grote vraag, in ieder geval hebben drie teams die met een Fiat 850 rijden de handen inéén geslagen en besloten om in samenwerking met Koebrugge metaal bewerking de motor te versterken rondom de krukas. Afgelopen seizoen is toch gebleken dat enkele trekkers hier toch problemen mee hebben, en dat willen we op tijd voor zijn om grote schades te voorkomen.

Verder was de motor na twee seizoenen toe aan groot onderhoud, dat wil zeggen nieuwe lagers zuigerveren, kleppen, pakkingen  enz.

Omdat we nog 0,1 lter oftwel 100 cc inhoud kunnen winnen binnen de limieten, zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken hoe we dit het beste kunnen doen. Het is nu nog niet duidelijk hoe.

Her en der willen we toch ook nog wat doen aan gewichts besparing. Dus de slijptol zal nog in de rondte vliegen deze winter.

Ook gaat er wederom een nieuwe set banden komen, maar het is nog niet duidelijk wat dat precies gaat worden.

Last but not least zijn we ook in gesprek met een datalogger leverancier, de metertjes hebben ons afgelopen zomer af en toe flink voor de gek gehouden, met een datalogger hopen we daar een einde aan te maken.

We proberen gedurende de winter wat foto’s van de veranderingen die we willen laten zien te plaatsen.

Tot in 2014!