19-12-2022, We hebben de website dit jaar niet bijgehouden per wedstrijd....

Update Forza Fiat 2022

We hebben de website dit jaar niet bijgehouden per wedstrijd, daarvoor excuses. Via onderandere Facebook en instagram hebben we het seizoen wel bijgehouden.

Dit is een samenvatting van het prachtige seizoen 2022.

Voor het NTTO seizoen hebben we nog aangehaakt in Kamperveen om de puntjes op de i te zetten. Dit resulteerdse ook nog in een eerste plaats, we kunnen mooi snelheid maken voor de For Farmers sleepwagen.

We begonnen met 3 overwinningen het seizoen. De eerste twee wedstrijden kwamen we erachter dat we aan Diamond Eagle een sterke concurrent hadden. In de kwalificatie werd namelijk verder getrokken dan ons, dit konden we dan in de finale recht trekken met aanpassingen.

Loerbeek was voor ons één van de beste wedstrijden dit jaar met een proeftrek en de beste baan van het jaar konden we echt sleuren met de Forza, wat een heerlijke runs konden we maken met een mooie overwinning aan het eind. Door de heftige belasting van de motor kwam het koelwater er wel overvloedig uit via meerdere kieren.... na een nachtelijke operatie konden we de volgende dag wel weer aanhaken op de volgende wedstrijd van het marathon weekend.

Met een tweede plek in Erichem en opnieuw een eerste plaats in Stroe liepen we voorzichtig uit in de competitie op nr. 2

We hadden een nieuwe koppeling gemonteerd voor het seizoen, echter kwam deze niet goed aan het werk in de wedstrijden erop. In eerste instantie was het niet duidelijk dat de koppeling bij lage toeren/hoog vermogen slipte maar dit bleek wel het geval. Ondanks dat konden we de schade beperkt houden en hebben alsnog 4 tweede plekken en een 5e plek bemachtigd, omdat de concurrentie zelf ook her en der steken liet vallen konden we onze voorsprong relatief makkelijk vasthouden of zelfs vergroten.

Na Harskamp was de koppeling weer top, dit was nog niet te zien in Oudenbosch maar in Bakel zagen we de echte Forza weer en werden er twee mooie runs weggezet, met als gevolg een eerste plaats.

Op dat moment waren we officieus kampioen, slechts aanhaken in Halsteren zou genoeg zijn voor de winst van de competitie 2022. Helaas werd de wedstrijd in Halsteren afgelast door overvloedige regen. Dus waren we kampioen zonder te rijden, niet helemaal wat we voor ogen hadden maar het was niet anders. Ook de laatste competitie wedstrijd van het jaar in Tzum moest worden afgelast vanwege het weer.

Na Bakel zijn we nog wel naar Tonden geweest voor een demorun door het vuurwerk! Hebben we dat ook een keer meegemaakt! Top!

De laatste wedstrijd van het seizoen was het NK in Ysselstijn (L). Met een opgefriste turbo togen we naar Limburg. Jeroen moest het stuur in handen nemen. Met een prachtige eerste run stonden we met de enige full pull ruim bovenaan. Echter verliep het in de finale niet zo mooi als in de kwalificatie, met een iets onrustige run met iets minder grip op de baan konden we niet het verschil maken. Als een duveltje uit een doosje ging Diamond Eagle er met de overwinning vandoor. Over het seizoen gezien dik verdiend.

Als samenvatting kunnen we zeggen dat we een zeer succesvol 2022 hebben gehad, veel prijzen gewonnen en gelukkig is de schade beperkt gebleven tot een lekke koppakking en een versleten turbo inlaatwiel.

In November was de NTTO prijsuitreiking waar we de bekers overhandigd kregen, ook de wisselbeker mogen we houden omdat we 3 keer op rij competitie kampioen zijn geworden!

Ondertussen wordt er al weer hard gewerkt aan de Forza voor seizoen 2023 want stil zitten is achteruitgang. In de corona winters hebben we veel voor bereid wat nu ook echt in de Forza moet komen. We hebben nu al echt zin in 2023 om deze vernieuwingen te proberen en te ervaren.

Alle fans bedankt voor jullie steun en aanmoedigingen en motivatie om lekker door te gaan met onze Fiat!

Ik wil ook graag onze trouwe sponsoren bedanken! Wat zijn we blij met onze sponsoren!

Of het nu financiele ondersteuning, materiaal Stickers of spuitwerk is, we zijn trots op jullie!

Boonzaayer, Hamer, Mitas, Krommenhoek, Egafloortec, Brouwer, Petronas, Witteveen, Hissink, Cees effect, Beta tools, Van Geffen

Bedankt voor jullie steun!
Duimpje